search
 
 
בצל>

בצל דוד משה

 

כללית, החורף היא לא העונה הקלאסית לגידול זה ורוב הבצלים המשווקים הם חסרי קליפה, מימיים ורכים, וטעמם לא אחת נטול מתיקות. בצלי "דוד משה" מאוכסנים בתנאים חדשניים שפותחו יחד עם חוקרים ממכון וולקני והמחקר הוביל להבנה שאיסוף הבצל צריך להיעשות מוקדם מהמקובל, לקראת ייבושי המלא בתנאי שדה. בבצל הזה יש יותר קליפות יבשות הצמודות לגלד החיצוני, מה ששומר על המרקם הפנימי ומונע התרככות ואיבוד נוזלי הטעם. הקליפות החיצוניות גם מונעות חדירת מזיקים.

בצל לבן של "דוד משה"  מזן "אורלנדו".  זהו בצל גדול ומוצק ומומלץ כעת לשימוש יותר מאחרים. זן "אורלנדו" מתאים לבישול, טיגון ואפיה.

בצל אדום של "דוד משה"  מזן "נועם". זהו בצל קטן עד בינוני ומוצק ומומלץ כעת לשימוש יותר מאחרים.  זן "נועם" מתאים לסלטים, המבורגר וכדומה כאשר מעוניינים לאכול אותו חי. יש המשתמשים בו כתחליף לשאלוט.

 

 

 

 
בניית אתריםבניית אתרים
הדוד משה מאחל פסח שמח וטעים !!!       

  ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה