search
 
 

 


 

בצל הוא איבר אגירה: באזורי גידול קרים בשנת הגידול הראשונה הוא מפתח בצל, נכנס לתרדמה במהלך העונה הקרה (חורף) ובעונת הגידול השניה מתפתח הנוף שנית ולאחר מכן מתפתח עמוד פריחה.

בגידול הבצל התרבותי גידול הבצל נקטע לאחר כניסתו לתרדמה. בפועל מתבטאת התרדמה בצניחת העלים והתייבשותם




לאחר תקופה, בהתאם לזן ולתנאי האחסון נשברת התרדמה והבצל מתעורר. התעוררות מתבטאת ביציאת עלים חדשים. ההרכב התזונתי של העלים זהים בכל לעלים הראשונים המוכרים כמאכל "בצל ירוק" ומובן שאין בהם מרכיב רעיל.



ניתן להשתמש בבצלים שהתעוררו כמקור לבצל ירוק: שמים בצל שהתעורר (רצוי גדול ככל האפשר) בעציץ עם אדמה או בכוס עם מים במקום מואר במטבח, וחותכים עלים לפי הצורך. העלים ייתחדשו עד לריקון הבצל. אם שמים בכלי עם מים בלבד, רצוי למלא מים עד חצי גובה הבצל.


 

 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה