search
 
 
מתכונים>תפו"א דוד משה לאפיה>

בריוש תפוחי אדמה



המצרכים

500

500
100
50
2
30
1

 

 

גרם תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ולמילוי
גרם קמח
גרם חמאה  
גרם אבקת סוכר
ביצים 
גרם שמרים
כפית זנגביל
מים

 אופן ההכנה

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח. כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך עד לקבלת פירה .
לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחי האדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה(לחתוך  לקוביות). ללוש את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד .
לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך
כ-30 דקות .
להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית (רצוי של לחם), לכסות במגבת ולתת לתפוח במשך שעה .
לאפות בתנור חם במשך 40 דקות . בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר . 

  
 
בתיאבון !

 

 

 

 



 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה