search
 
 
מתכונים>מתכוני חגים>

לג בעומר

אנו ממליצים לבחור למדורה בזנים המצטיינים במרקם יבש יחסית כדי שטעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי האדמה הנמצאים בתקופה זו של השנה בשוק מתאימים גם למדורות: ג'לי – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי בעל פקעת מוארכת שבשרה צהוב ו-ויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.      
                                         תמצאו את הזנים אלה בשקית הצהובה של "דוד משה".

מומחי "דוד משה" ריכזו מספר עצות להצלחה בצליית תפוחי אדמה במדורה כדי להימנע ממפחי נפש של הוצאת תפוחי אדמה מפוחמים ולא ראויים למאכל לאחר המתנה מרובה: 


1. מומלץ לבחור תפוחי אדמה בגודל אחיד כדי שתזמון הוצאת מהמדורה יהיה אחיד. כך כל המשתתפים יוכלו לאכול ביחד ואף אחד לא יצטרך להמתין עד שכל תפוחי אדמה יתרככו. 

2. תפוח אדמה הוא טעים גם בעצמו ללא כל תוספת, אך כדאי להשתמש בשמן, מלח ורוזמרין לתיבול והשבחת הטעם. 

3. מוטב להימנע מניקוב, קילוף או חצייה של תפוחי האדמה, כי פעולות אלו אינן מזרזות את הצלייה כפי שנהוג להניח. 

 4. לפני העברת תפוחי האדמה לאש מומלץ להעביר ביניהם חוט מתכת שיחבר את הפקעות לשרשרת ויקל על הוצאתם. 
 5. לגיוון הטעם אפשר לזרוק לגחלים גם בצל, גזר וירקות שורש נוספים עטופים באלומיניום עם מעט שמן זית. 

6. הזמן המקסימלי לשהות של תפוחי האדמה במדורה הוא 45 דקות עד שעה כדי שהם לא יישרפו. 

7. למעוניינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ להשתמש בזנים מתאימים כמו רוזנה ו-מוצארט.(הזנים רודאו, לאורה ו-דזירה אמנם מתאימים אך אינם זמינים בחודשי האביב) המרקם של הזנים הללו מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי. 
 
 על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי האדמה נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה - צהוב, בישול ומרק - ירוק וטיגון וצ'יפס – אדום.

 


 

תפוחי אדמה בנייר כסף

המצרכים

 

תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ולמילוי




 

 

 

 אופן ההכנה

לעטוף את תפוחי האדמה בנייר כסף. רצוי לייצור בור קטן באיזור המדורה, להכניס גחלים לוחשות ועליהם תפוחי האדמה ולכסות עם עוד גחלים. לבדוק את תפוחי האדמה לאחר 45 דקות. הם צריכים להיות רכים למגע .
פותחים את נייר הכסף וחוצים את תפוח האדמה לאורך .
עכשיו מגיע הכיף :
ניתן לשים חמאה ומלח, חמאת שום, גבינה צהובה מגורדת, שמנת חמוצה או כל דבר אחר לפי טעמכם האישי. פשוט חגיגה !

 
בתיאבון !

 

 

 

 


צילום: אמיר אלון

 

תפוחי אדמה במדורה

המצרכים


50
1/4
1
1/2
1/4
1/2

תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ולמילוי
גרם חמאה
כוס סלרי קצוץ
כף אורגנו
כפית מלח
כפית פלפל
כפית אבקת שום
בצל בינוני דוד משה  פרוס לפרוסת דקות



 

 

 

 אופן ההכנה


חורצים כל תפו"א לאורך, אך לא עד הסוף כך שנשאר מחובר .
מטגנים את הסלרי בחמאה מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכבים את האש .
מניחים כל תפוד על פיסת נייר אלומיניום, שמים בחריץ פרוסת בצל ומטפטפים מעל את תערובת התבלינים והחמאה. סוגרים היטב, שמים במדורה (עדיף בגחלים) ומחכים בסבלנות עד שרך - כשעה .
זהירות - חם וטעים !

 

 

בתיאבון !


 

 

 

 


צילום: אמיר אלון

 

 

 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה