search
 
 
תפוחי אדמה>זני תפוחי אדמה>זני תפוחי אדמה הדוד משה>

ניקולה Nicola

זן שטופח בגרמניה אך הגיע ארצה מהולנד. פקעותיו ארוכות, סימטריות וחלקות. צבע קליפתן צהוב וצבע בשרן צהוב בהיר. הזן גדל הן בעונת האביב והן בחורף ומשווק בעיקר כשהוא טרי או לאחר תקופת אחסון קצרה. הפקעות אינן מתפוררות בבישול ולכן זהו זן מובהק לסלטים ולתבשילי קדירה למיניהם. עם זאת הוא טוב מאד גם לבישול בקליפה – בהרתחה במים או במיקרוגל.  פקעות הניקולה טעימות במיוחד, ועובדה זו לצד שימושיו הרבים הפכה אותו לזן היצוא העיקרי לאירופה. פקעות צעירות וקטנות במיוחד של ניקולה נאספות בחורף ונשלחות לבריטניה, שם הפכו בשנים האחרונות ללהיט של ממש.

 
 



 

 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה