search
 
 
מתכונים>תפו"א דוד משה לאפיה>

מאפה תפוחי אדמה בשמנת


המצרכים

1
1
2
2




1/2

ק"ג תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ולמילוי
גביע קרם פרש
כפות שמנת מתוקה
כפות שמנת חמוצה
אגוז מוסקט
עשבי תיבול קצוצים:
         קורנית, אורגנו ופטרוזיליה
גבינה צהובה מגורדת
כפית שום כתוש - לא חובה

 

אופן ההכנה

 

מבשלים את התפו"א בקליפתם עד שהם כמעט רכים (אבל עדיין לא רכים לגמרי כדי שלא יתפוררו)

 

מקררים היטב , קולפים וחותכים לפרוסות או לקוביות.

 

מערבבים את התפו"א עם מלח, פלפל ועשבי תיבול קצוצים (לא חייבים להשתמש בכולם) ומשטחים בתבנית לאפייה משומנת. מערבבים את כל סוגי השמנת עם האגוז מוסקט המגורד ועם השום הכתוש.מפזרים מעל התפוחי אדמה .

 

אופים בחום גבוה 200-180 מעלות כעשר עד חמש עשרה דקות. אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת רגילה או פרמזן .

 

 

 בתיאבון !

 

 

 

 

 

 

 

 

 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה