search
 
 
בריאות>בצל>

ערכים תזונתיים ועוד

 מייחסים לבצל תכונות רפואיות רבות.
ריחו וכושר ההדמעה שלו מקורם בתרכובות גופרית אורגנית נדיפית המופיע תוך כדי חיתוך או ריסוק.
 
מיץ בצל
מחקר חדש, שנערך בבית החולים "רמב"ם" בחיפה, קובע: בצל, או מיץ בצל, מעכב התפתחות טרשת עורקים, שגורמת להתקפי לב ולשבץ מוחי, כך מפרסם הבוקר (יום ב’ 4.11.02) "ידיעות אחרונות" ואותו מביא גם אתר העיתון
ynet.

המחקר בנושא נערך ע"י פרופ’ מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בבית החולים "רמב"ם" ומכון רפפורט לרפואה בטכניון.

 

מממצאי המחקר הישראלי, עולה, כי בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, המתחמצן על דפנות העורקים – תהליך שגורם לחסימת עורקים.

עוד התברר, כי כדי להגביר את יעילותו של מיץ הבצלים יש לאחסנו בטמפרטורת החדר במשך חמישה ימים – ורק אז לשתות את מיציו.
לדברי, פרופ’ אבירם, מיץ שנסחט מהשכבה החיצונית של הבצל הוא הטוב ביותר. לתשומת לבכם.

הבצל בעל ערך מזון גבוה.
   

 ערכים תזונתיים ל-100 גרם

 

אנרגיה

 41 קק"ל 

 נתרן

3.0  מ"ג

חלבון

 1.5 גרם

 סידן

 20  מ"ג

שומן

 0.1 גרם

 ברזל

 0.3  מ"ג

פחמימות

 9.0 גרם

 אשלגן

 150 מ"ג

סיבים תזונתיים

 0.6 גרם

 
בניית אתריםבניית אתרים
שבועות טעים ושמח !!!      

                                                        ישובי חבל מעון - חקלאות מתקדמת במיטבה